Het AMC Empire 25 bij Times Square in New York City. Karl Marx zou van Reddit hebben gehouden. Als de Duitse filosoof vandaag zou leven, zou hij posten dat iedereen zou moeten meedoen aan het verhandelen van meme-aandelen en cryptocurrency. Niet om rijk te worden – hoewel dat een mooi bijkomend voordeel is – maar om terug te slaan op de beleggersklasse. “Het is de moeite waard enig risico te lopen om de vijand van zijn geld te verlossen”, schreef Marx. Ik ben bij je, Karl.

 

Millennials uit de arbeidersklasse is de kans ontzegd om in de loop van onze professionele loopbaan generatierijkdom op te bouwen. Velen van ons riskeren het weinige dat we nog hebben als een manier om te razen tegen een machine waarvan we denken dat die tegen ons wordt gemanipuleerd. En we treden in de voetsporen van Marx.

 

https://youtu.be/VYWc9dFqROI

 

Nadat een vriend in 1864 stierf, ontving Marx £ 820 in een legaat, vertelt zijn biograaf. Dat komt vandaag uit op ongeveer $ 151.500 na correctie voor inflatie en toepassing van de huidige omrekeningskoersen. Marx gebruikte een deel van zijn erfenis om een ​​financiële speculant te worden, waarbij hij zich vaak bezighield met dezelfde soort penny-stock bubble-schema’s waar de beruchte WallStreetBets sub-Reddit dit jaar van wordt beschuldigd. “[Aandelen] schieten dit jaar als paddenstoelen uit de grond”, schreef Marx in een brief aan zijn oom, opscheppend dat hij al £ 400 had verdiend met speculatie. Hij voegde eraan toe dat veel van zijn investeringen typisch “tot een vrij onredelijk niveau werden gedwongen en vervolgens voor het grootste deel instortten”.

 

Verhandelen van aandelen

De handelsverhalen van Marx zijn moeilijk te onderbouwen, maar de liefde van millennials voor meme-aandelen is heel reëel. Ik heb dit jaar al meer verdiend met het verhandelen van meme-aandelen en cryptocurrency dan als professionele schrijver. Ik ben de meme-aandelenboom gaan zien als de kans van millennials om eindelijk rijkdom op te bouwen. Maar zo niet, dan zijn we tevreden dat de investeerders grotendeels verantwoordelijk zijn voor onze financiële ellende, een beetje van de pijn voelen die ze ons hebben aangedaan. Tot nu toe verliezen shortsellers hun overhemden voor een bedrag van $ 4,5 miljard aan meme-aandelen. Tron verwachting 2025 is positief.

 

Als 34-jarige Amerikaan is bijna elk generatiestereotype op mij van toepassing. Michael Hobbes van HuffPost vatte de financiële situatie van millennials in 2017 het beste samen: “Mijn huur verbruikt bijna de helft van mijn inkomen, ik heb geen vaste baan gehad sinds Pluto een planeet was en mijn spaargeld slinkt sneller dan de ijskappen die de babyboomers hebben gesmolten. ”

 

Eerste slechte generatie

Misschien omdat we de enige Amerikaanse generatie zijn die de komende jaren twee grote recessies en twee oorlogen meemaakt, zijn we de eerste generatie die financieel slechter af is dan onze ouders, ondanks dat we gemiddeld beter zijn opgeleid. Wij hebben er ook voor betaald. Een jaar college dat $ 10.000 kostte voor boomers, zette millennials gemiddeld meer dan $ 15.000 terug in voor inflatie gecorrigeerde dollars, volgens Bloomberg. Millennials van kleur, met name zwarte millennials, hebben het erger. Ze studeerden af ​​met nog meer studieschulden dan hun blanke klasgenoten, worden veel minder vaak aangenomen in witteboordenberoepen en hun huishoudens verdienen slechts 60% van wat hun blanke collega’s verdienen.

 

De dure opleidingen van millennials hebben ons niet veel werkzekerheid opgeleverd. Een Gallup-onderzoek uit 2018 noemde millennials de ‘jobhoppende generatie’. Misschien, maar niet uit vrije wil. Een studie van de Universiteit van Chicago uit 2019 wees uit dat millennials echt verlangen naar een stabiele carrière. Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat een generatie die wordt geplaagd door baanonzekerheid en oplopende schulden, de ‘baby-bust’ leidt. Het geboortecijfer is op het laagste niveau in drie decennia. Er zijn misschien niet genoeg Amerikanen in de werkende leeftijd om voor de aanzwellende oudere bevolking van het land te zorgen. Boomers klommen effectief de klassenladder op, pakten toen een zaag en sneden de sporten eronder af. (En ze vragen ons nog steeds wanneer we ze kleinkinderen zullen geven!)

 

Aantrekkelijk worden van crypto aandelen

Als dat alles meme-aandelen en cryptocurrency niet aantrekkelijker maakt, kan het in ieder geval helpen verklaren waarom sommigen van ons er gewoon niet meer om geven om op veilig te spelen. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat beleggen in meme-aandelen geen duurzame manier is om rijkdom op te bouwen. Veel meer van ons zullen gewond raken dan rijk worden. Maar ik investeer niet in de eerste plaats om geld te verdienen: ik wil dat de investeerders die de economie hebben laten crashen en in mijn laatste jaar van de universiteit zijn gered – en zo mijn carrièrewinstpotentieel hebben getorpedeerd – op zijn minst een klein beetje van de ontberingen voelen die ze mijn generatie door. En gezien de overwegend duizendjarige samenstelling van /r/WallStreetBets, weet ik dat ik niet de enige door woede gedreven belegger ben.

 

Er is genoeg om boos over te zijn. Zoals we zagen met GameStop, leiden werknemers die zich organiseren om de aandelenmarkt in ons voordeel te laten uitbetalen tot een strikte terugslag. Nadat Redditors eind januari GameStop-aandelen door het dak had gespeculeerd, heeft de mobiele handelsapp Robinhood beperkte niet alleen de handel, maar verkocht naar verluidt zelfs GameStop-aandelen van investeerders zonder hun toestemming. (Robinhood ontkent dat er gedwongen verkoop heeft plaatsgevonden.) Toen aan het licht kwam dat Robinhood een financiële relatie had met bedrijven die de bestellingen van zijn klanten helpen routeren, maakte dat veel beginnende investeerders zoals ik nog meer afgemat over de markten. Cardano voorspelling is positief.

 

AMC aandelen kopen

In maart, toen New York City bioscopen opende, besloot ik AMC-aandelen op een leeuwerik te kopen voor $ 7 per stuk. Sinds begin juni is mijn belegging met meer dan 550% in waarde gestegen. Dat zou kunnen verdampen, maar ik neem een ​​les van GameStop. Het aandeel wordt nog steeds verhandeld tegen meer dan $ 250 per aandeel, ondanks het begin van het jaar onder $ 20. Ik ben van plan mijn AMC-aandelen te blijven houden in de hoop dat de waarde nog meer zal stijgen. Als het eindelijk zover is, verkoop ik de helft en investeer ik mijn winst opnieuw in cryptocurrency.

 

Als dat gebeurt, zal ik verre van de enige millennial zijn die groot gokt op crypto. Volgens Business Insider is mijn generatie voornamelijk verantwoordelijk voor de plotselinge opkomst van cryptocurrency in 2021, waarin zowel blue-chip digitale valuta’s zoals Ethereum, als grap cryptocurrencies zoals Dogecoin, bloeien. De prijs van Ethereum is gestegen van $ 730,97 per munt op 1 januari naar een piek van meer dan $ 4.000 in mei. Dogecoin is met meer dan 21.000% gewaardeerd sinds de oprichting als een meme in 2013. (Ik geef mezelf nog steeds de schuld omdat ik mijn Dogecoin heb verkocht toen het voor minder dan 10 cent handelde, hoewel ik nog steeds duizenden winst maakte). De toewijding van millennials aan crypto dwingt de reuzen nu om mee te spelen: in maart werd Morgan Stanley de eerste bank die Bitcoin-fondsen aan zijn rijke klanten aanbood. En alsof het op het juiste moment was, nu de arbeiders een beetje geld hebben verdiend in het vervalste casino, bereiden Amerikaanse regelgevers naar verluidt een “crackdown” voor op cryptocurrency.

 

 

Millennials gingen door de kindertijd en kregen te horen dat we hard moesten werken om financiële zekerheid te hebben. Toen kregen we te horen dat we ons met schulden moesten vastbinden om een ​​universitaire graad te behalen waarmee we een goede baan zouden krijgen. Toen kregen we te horen dat slechts een paar gelukkigen daadwerkelijk rijkdom opbouwen met hun baan en dat we moeten investeren om echt financieel succes te hebben. En toen we investeerden, kregen we te horen dat we het verkeerd deden. Ik krijg de melding. Millennials zijn niet bedoeld om te winnen. Financiële zekerheid is niets voor ons. Dus als we een paar duizend kunnen verdienen door centaandelen naar de maan te speculeren en daarbij een paar zelfvoldane hedgefondsgieren pijn te doen, zullen we daar genoegen mee nemen.

 

 

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *